SETMANA CONTRA LA LGTBIFÒBIA

DENUNCIAR LA DISCRIMINACIÓ

Volem denunciar la discriminació que pateixen les persones LGTBIQ+ amb l'objectiu d'avançar en els seus drets, defensar la seva veu i impulsar la creació de polítiques dirigides cap al col·lectiu. Cal acostar i garantir els drets del col·lectiu a tot el territori, perquè no es limiti únicament als nuclis urbans

VISIBILITAT AL COL·LECTIU

Al descentralitzar i allunyar actes com la Setmana Contra la LGTBIFÒBIA de nuclis urbans i de les grans ciutats es busca donar visibilitat al col·lectiu, crear referents entre les generacions més joves i donar l’oportunitat d’interactuar i compartir experiències i punts de vista.

CONSCIENCIAR SOBRE LA VIOLENCIA

Conscienciant sobre les violències, discriminacions i problemàtiques que pateixen les persones del col·lectiu LGTBIQ+ es pretén sensibilitzar a la ciutadania, alhora que es fan visibles situacions de discriminació i de vulneració dels drets humans que continuen

SERVEIS ADREÇATS AL COL·LECTIU

El creixement de Lloret de Mar durant les darreres dècades ha generat la necessitat d’oferir serveis específics adreçats al col·lectiu LGTBIQ+. Tot i l’avenç produït a nivell governamental en els darrers anys per reconèixer els drets històricament minvats a les persones LGTBIQ+, cal vetllar per a que aquests es compleixin amb garantia i denunciar qualsevol forma de discriminació.

Cal sensibilitzar i adreçar-se a la població general del municipi i de la província fent de la diversitat afectivosexual quelcom positiu i de valor per a tothom.

EDICIONS DE LA SETMANA CONTRA LA LGTBIFÒBIA

Exposcions
Del 15 de Maig al 30 de Juny Exposició del Servei d’Arxiu Municipal de Lloret de Mar del QUEERZINE, Walk on the wild side in Lloret, contribució del SAMLM al taller Queers Make History!, desenvolupat de manera virtual per l’Arxiu Nacional LGBTQ+ de Noruega (Skeivt Arkiv) i la Universitat de Bergen (UiB).Vestíbul del Servei d’Arxiu Municipal de Lloret de Mar, carrer Josep Lluhí 24, de 10 a 14 h.Del 15 al 25 de maig Exposició Time on Quaaludes and Red Wine d’Anna Galí a les escales del hall del Teatre de Lloret.De dilluns a divendres, matins de 10 a 14h, i tardes, en funció dels horaris del teatre.Selecció d’obres del projecte fotogràfic realitzat a partir de la mort d’un fill de 18 anys per sobredosi. A través de fonts i llenguatges diversos, com l’arxiu familiar i el llegat digital que deixem a internet i als dispositius digitals, documents personals i imatges de creació pròpia, el projecte aborda qüestions com la dualitat entre la identitat que mostrem a les persones properes i la que exhibim al món virtual, les relacions familiars, la formació de la personalitat durant l’adolescència, la identitat sexual, les addiccions, la mort, el suïcidi o el dol i la creació com a eina sanadora.El projecte s’ha exhibit i premiat a nombrosos festivals de fotografia,de, com el Panoramic Festival (Granollers), el Fotofestivallen Lenzburg (Suïssa) o Voies OFF Arles dins de Les Rencontres d’Arles (França), i acaba de ser guardonat amb el Premi Especial del Jurat al Images Vevey Book Award.Activitat organitzada pel Teatre de Lloret de Mar amb el suport de Plurals, associació LGBT de Lloret de Mar.
Dilluns 15 de maig
Taller construïm banderes. Reconstruïm el gènere | 17.30 h – Plaça Pere TorrentActivitat de sensibilització on es treballarà el significat dels colors de la bandera LGTBIQ+ i s’aprofundirà en la terminologia i els conceptes al voltant dels drets humans, el gènere i l’orientació sexual.Activitat organitzada per la secció de Serveis Especialitzats d’Atenció Social de Benestar i Família de l’Ajuntament de Lloret de MarDimarts 16El futur de les polítiques LGTBI+ a Lloret de Mar | 19 h – Teatre de LloretTaula d’experiències amb la participació dels diferents partits que es presenten a les eleccions municipals. Organitza PLURALS, Associació LGBT+ de Lloret de Mar.
Dimecres 17
Publicació de l’espot de la Setmana Contra la LGTBIFÒBIA 2023Orgull de tu, amb la participació de diferents membres del col·lectiu  LGTBIQ+ i usuaris de les Tardes Rainbow Es Tint.Realitzat per Meraki Films, amb càsting i coordinació a càrrec d’Orri & Soriano Asociadas i PLURALS, Associació LGTB de Lloret de Mat. Amb el suport de la Regidoria d’Igualtat de l’Ajuntament de Lloret de Mar.Programa especial del Bon dia, bon hora de Nova Ràdio Lloret | 8 h Dia Internacional Contra la LGTBIFÒBIA.Amb la participació de Jennifer Pérez, regidora d’Igualtat de l’Ajuntament de Lloret de Mar.Programa especial Lloret al dia de FITEL TV Dia Internacional Contra la LGTBIFÒBIA. Amb la participació de Jennifer Pérez, regidora d’Igualtat de l’Ajuntament de Lloret de Mar, Ivan Soriano, president de PLURALS, Associació LGBT+ de Lloret. No perdis el fil de la vida. Com podem prevenir la LGTBIfòbia? | 20 h – El Puntet Conferència a càrrec de Joan Roa, psicòleg i membre de l’Associació per a la Prevenció del Suïcidi i l’Atenció al Supervivent, i Hèctor Morcillo, policia local. Durant la xerrada es tractaran temes com l’assetjament per motius de sexe i gènere i la prevenció del suïcidi en joves LGTB.
Dijous 18
Projecció de la pel·lícula CLOSE i del curtmetratge Pizza Hawaiana | 20.30 h Teatre de Lloret Entrada gratuïta fins a exhaurir les localitats.CLOSE: En Léo i en Rémi, de 13 anys, són amics de tota la vida. Fins que un succés impensable els separa. Tractant d’entendre el que ha anat malament entre tots dos, en Léo buscarà consol i comprensió en la Sophie, la mare d’en Remi. Film guardonat amb el Grand Prix del Festival de Canes i nominat a Millor Film Internacional als Premis Oscar d’enguany. Lukas Dhont, 2022. Bèlgica-França-Països Baixos. 105 min. VOSE. Projecció en DCP.Pizza Hawaiana: de Toni Regueiro i Pep Puig. L’Albert rep la visita d’en Miquel. A en Miquel l’ha deixat la Sònia. A L’Albert el va deixar la miop de la Mari Carmen quan va decidir operar-se de la vista. En Miquel pesa 102kg. L’Albert i en Miquel són com la Pizza Hawaiana, a ningú agrada, però junts són l’excepció que confirma la regla. Als dos els hi encanta la Pizza Hawaiana.Amb la presència de l’actor lloretenc, Paco Moreno i part de l’equip.Activitat organitzada pel Cineclub Adler amb la col·laboració del departament de Cultura i Festes de l’Ajuntament de Lloret de Mar.
Divendres 19
Concert Heroes de la Antartida (tributo a Mecano) | 00.00 h – GothamEntrada 5€ a benefici de PLURALS, Associació LGBT+ de Lloret
Diumenge 21
Acte central de la Setmana Contra la LGTBIFÒBIA a Lloret de Mar | 20 h – Teatre de LloretSamantha Hudson, Alexia Luna (la hora del bollo), Joanne y otras chicas del montónOrganitzat per la Regidoria d’Igualtat de l’Ajuntament de Lloret de Mar i per PLURALS, Associació LGBT+ de Lloret de Mar.Durant l’acte es farà entrega del premi Tortuga d’Or a càrrec de PLURALS, Associació LGBT de Lloret de Mar.
Exposcions

Del 15 de Maig al 30 de Juny 

Exposició del Servei d’Arxiu Municipal de Lloret de Mar del QUEERZINE, Walk on the wild side in Lloret, contribució del SAMLM al taller Queers Make History!, desenvolupat de manera virtual per l’Arxiu Nacional LGBTQ+ de Noruega (Skeivt Arkiv) i la Universitat de Bergen (UiB).

Vestíbul del Servei d’Arxiu Municipal de Lloret de Mar, carrer Josep Lluhí 24, de 10 a 14 h.

Del 15 al 25 de maig 

Exposició Time on Quaaludes and Red Wine d’Anna Galí a les escales del hall del Teatre de Lloret.

De dilluns a divendres, matins de 10 a 14h, i tardes, en funció dels horaris del teatre.

Selecció d’obres del projecte fotogràfic realitzat a partir de la mort d’un fill de 18 anys per sobredosi. A través de fonts i llenguatges diversos, com l’arxiu familiar i el llegat digital que deixem a internet i als dispositius digitals, documents personals i imatges de creació pròpia, el projecte aborda qüestions com la dualitat entre la identitat que mostrem a les persones properes i la que exhibim al món virtual, les relacions familiars, la formació de la personalitat durant l’adolescència, la identitat sexual, les addiccions, la mort, el suïcidi o el dol i la creació com a eina sanadora.

El projecte s’ha exhibit i premiat a nombrosos festivals de fotografia,de, com el Panoramic Festival (Granollers), el Fotofestivallen Lenzburg (Suïssa) o Voies OFF Arles dins de Les Rencontres d’Arles (França), i acaba de ser guardonat amb el Premi Especial del Jurat al Images Vevey Book Award.

Activitat organitzada pel Teatre de Lloret de Mar amb el suport de Plurals, associació LGBT de Lloret de Mar.

Dilluns 15 de maig

Taller construïm banderes. Reconstruïm el gènere | 17.30 h – Plaça Pere Torrent

Activitat de sensibilització on es treballarà el significat dels colors de la bandera LGTBIQ+ i s’aprofundirà en la terminologia i els conceptes al voltant dels drets humans, el gènere i l’orientació sexual.

Activitat organitzada per la secció de Serveis Especialitzats d’Atenció Social de Benestar i Família de l’Ajuntament de Lloret de Mar

Dimarts 16

El futur de les polítiques LGTBI+ a Lloret de Mar | 19 h – Teatre de Lloret

Taula d’experiències amb la participació dels diferents partits que es presenten a les eleccions municipals. Organitza PLURALS, Associació LGBT+ de Lloret de Mar.

Dimecres 17

Publicació de l’espot de la Setmana Contra la LGTBIFÒBIA 2023Orgull de tu, amb la participació de diferents membres del col·lectiu  LGTBIQ+ i usuaris de les Tardes Rainbow Es Tint.

Realitzat per Meraki Films, amb càsting i coordinació a càrrec d’Orri & Soriano Asociadas i PLURALS, Associació LGTB de Lloret de Mat. Amb el suport de la Regidoria d’Igualtat de l’Ajuntament de Lloret de Mar.

Programa especial del Bon dia, bon hora de Nova Ràdio Lloret | 8 h
Dia Internacional Contra la LGTBIFÒBIA.

Amb la participació de Jennifer Pérez, regidora d’Igualtat de l’Ajuntament de Lloret de Mar.

Programa especial Lloret al dia de FITEL TV
Dia Internacional Contra la LGTBIFÒBIA.
Amb la participació de Jennifer Pérez, regidora d’Igualtat de l’Ajuntament de Lloret de Mar, Ivan Soriano, president de PLURALS, Associació LGBT+ de Lloret.

No perdis el fil de la vida. Com podem prevenir la LGTBIfòbia? | 20 h – El Puntet
Conferència a càrrec de Joan Roa, psicòleg i membre de l’Associació per a la Prevenció del Suïcidi i l’Atenció al Supervivent, i Hèctor Morcillo, policia local. Durant la xerrada es tractaran temes com l’assetjament per motius de sexe i gènere i la prevenció del suïcidi en joves LGTB.

Dijous 18

Projecció de la pel·lícula CLOSE i del curtmetratge Pizza Hawaiana | 20.30 h Teatre de Lloret

Entrada gratuïta fins a exhaurir les localitats.

CLOSE: En Léo i en Rémi, de 13 anys, són amics de tota la vida. Fins que un succés impensable els separa. Tractant d’entendre el que ha anat malament entre tots dos, en Léo buscarà consol i comprensió en la Sophie, la mare d’en Remi. Film guardonat amb el Grand Prix del Festival de Canes i nominat a Millor Film Internacional als Premis Oscar d’enguany.
Lukas Dhont, 2022. Bèlgica-França-Països Baixos. 105 min. VOSE. Projecció en DCP.

Pizza Hawaiana: de Toni Regueiro i Pep Puig. L’Albert rep la visita d’en Miquel. A en Miquel l’ha deixat la Sònia. A L’Albert el va deixar la miop de la Mari Carmen quan va decidir operar-se de la vista. En Miquel pesa 102kg. L’Albert i en Miquel són com la Pizza Hawaiana, a ningú agrada, però junts són l’excepció que confirma la regla. Als dos els hi encanta la Pizza Hawaiana.

Amb la presència de l’actor lloretenc, Paco Moreno i part de l’equip.

Activitat organitzada pel Cineclub Adler amb la col·laboració del departament de Cultura i Festes de l’Ajuntament de Lloret de Mar.

Divendres 19

Concert Heroes de la Antartida (tributo a Mecano) | 00.00 h – Gotham

Entrada 5€ a benefici de PLURALS, Associació LGBT+ de Lloret

Diumenge 21

Acte central de la Setmana Contra la LGTBIFÒBIA a Lloret de Mar | 20 h – Teatre de Lloret

Samantha Hudson, Alexia Luna (la hora del bollo), Joanne y otras chicas del montón

Organitzat per la Regidoria d’Igualtat de l’Ajuntament de Lloret de Mar i per PLURALS, Associació LGBT+ de Lloret de Mar.

Durant l’acte es farà entrega del premi Tortuga d’Or a càrrec de PLURALS, Associació LGBT de Lloret de Mar.

Gràcies a la implicació de diferents organismes, com la Regidoria d’Igualtat de l’Ajuntament de Lloret de Mar, entitats i associacions, l’acte central del Dia Internacional Contra la LGTBIFÒBIA es converteix en la SETMANA CONTRA LA LGTBIFÒBIA.

 

Durant la setmana es varen programar les següents activitats: l’obra de teatre infantil La Motxilla de l’Ada, al Teatre de Lloret. La funció narra la història d’una nena trans que lluita per desprendre’s d’un nom que no es correspon amb la seva identitat; un programa especial a Nova Ràdio Lloret amb motiu del Dia Internacional Contra la LGTBI-fòbia; una jornada de formació Jornada Switch: recursos per a l’acompanyament de persones Trans; la projecció del film CRAZY, pel·lícula de contingut LGTBI a càrrec del Cineclub Adler i una formació, Destinacions Turístiques LGTBIQ+ organitzada per Lloret Turisme i adreçada al sector empresarial.

 

L’acte central es celebra dissabte 21 i per segona vegada es realitza al Teatre de Lloret de Mar. La Taula d’Experiències porta per títol: Passat, present i futur del ViH, i hi participen: Quim Roquetes, president de l’associació Gais Positius, la Dra. Cristina Agustí Benito, investigadora i epidemiòloga i Josep Valls Puigvert, pioner en oci nocturn LGTB a Lloret i testimoni directe del moment en que el VIH arriba a Lloret.

 

A l’acte, presentat, conduit i dinamitzat per la magnífica drag queen Joanne, hi participen també el jove intèrpret Xavi Fornaguera, amb un cover de la cançó Mujer contra mujer de Mecano, el Director General de Polítiques Públiques LGBTI de la Generalitat de Catalunya, Sr. Xavier Florensa, la regidora d’Igualtat de l’Ajuntament de Lloret de Mar, Jennifer Pérez i l’alcalde de la vila, Sr. Jaume Dulsat.

 

Al 2021 arriba la consolidació de la celebració a Lloret de Mar. A l’acte central en format Taula d’Experiències sumem la gravació d’un spot en forma de vídeo realitzat per Meraki Films. El vídeo titulat: I TU QUE HI VEUS? esta protagonitzat per quinze persones del col·lectiu LGTBI de Lloret de Mar.


I tu què hi veus?


Notícia


L’acte central es trasllada de la Sala d’Actes de l’Ajuntament de Lloret de Mar al Teatre de Lloret de Mar i compta amb la participació de; Lidia Titos, autora del llibre Madre no hay más que dos, David Avila, conductor del programa LGTBI Ja m’entens de Catalunya Ràdio i Simon Macias representant l’Observatori de Catalunya contra la Lgtbifòbia.


Durant l’acte el jove Camilo Cardenas ofereix una actuació musical acompanyat d’un piano, es projecta un curtmetratge, la regidora d’Igualtat de l’Ajuntament de Lloret de Mar, Jennifer Pérez, realitzar el parlament de benvinguda i l’alcalde, Jaume Dulsat, llegeix el Manifest Institucional Contra la LGTBI-fòbia. L’acte esta presentat, conduit i dinamitzat per la magnífica drag queen Joanne.

Malgrat la pandèmia ocasionada per la COVID es va organitzar la segona edició de la Taula d’Experiències. Aquesta segona edició va ser online i retransmesa per Nova Ràdio Lloret. Va comptar  amb la participació de; Natalia Aventín (impulsora de la Llei Trans i Presidenta de Euphoria Famílies Trans-Aliades) i Jordi Salomó, president del Casal Lambda. La coordinació de la taula va anar a càrrec de l’Ivan Soriano i en Xavier Orri, que a més varen moderar i dinamitzar, respectivament, el debat. La participació va ser elevada, fins a 300 persones.

La primera Taula d’Experiències a la Sala d’Actes de l’Ajuntament de Lloret de Mar, se celebra al mes de maig, amb motiu del Dia Internacional contra la LGTBI-fòbia. Hi participen diferents veïns i veïnes del municipi: Maria Joancomarti (periodista lesbiana), l’Alex Mendoza (estudiant universitari gai), l’Isabel Arnaud (dona transexual) i en Josep Valls Puigvert (jubilat gai pioner de l’oci LGTBI a la vila). Modera la taula, Iván Soriano (actual president de PLURALS Associació LGTB). L’acte va contar amb la participació de més 100 persones, exhaurint la capacitat de la sala.